Start her

5 grunner til at du er så sliten – og hvordan du kan snu det

Sep 12, 2024

Er du lei av å være så utslitt på ettermiddagene at du ikke en gang orker å leke med barna dine?

Du vet du burde og har jo egentlig lyst, men sofaen føles som en magnet... Kjenner du deg igjen? Vel, det er ikke deg det er noe galt med – det er bare noen vanlige feller som mange av oss mammaer går i, og som stjeler energien vår.

I denne videoen går jeg gjennom de fem vanligste feilene småbarnsmødre gjør som tapper oss for energi. Og det beste? Jeg viser deg hvordan du kan snu det, enkelt og greit. Små justeringer kan gjøre at du får mer overskudd til å leke med barna og fortsatt ha litt tid til deg selv!

Her er en smakebit på de største energityvene – og hvordan du kan ta kontrollen tilbake:

  1. Ta ikke ting for gitt
    Har du glemt å sette pris på de små tingene rundt deg? Når vi glemmer å være takknemlige for det vi har, forsvinner gleden i hverdagen. Og når det ikke er gøy lenger, blir det tungt å være til stede. Prøv å se etter små ting i livet ditt du kan være glad for – det kan gi deg en helt annen energi!

  2. Dropp martyrrollen – ta en pause!
    Hvor mange ganger har du "bare måttet" presse deg gjennom alt uten å ta en pause? Du vil ikke gå fra enten fordi du er sosial og vil få med deg alt, du "skal bare" fullføre oppgaven, eller du føler du "ikke bare kan gå". Helt ærlig – ingen (ikke sjefen, ikke barna og heller ikke du,) tjener på at du kjører deg selv i grøfta. Ta deg en timeout. Det kan være å sitte fem minutter alene på do med pusten, eller bruke en kort meditasjon (jeg anbefaler appen Headspace). Det vil hjelpe deg å finne fokus og bli mer tilstedeværende.

  3. Slutt å si ja til alt
    Hvor mange ganger sier du ja når du egentlig vil si nei? Alle de små og store ekstra oppgavene og pliktene tar knekken på deg. Øv deg på å si "nei" neste gang noen spør om noe som ikke gir deg energi eller glede. Husk: De som reagerer på at du setter grenser er de som har tjener på at du ikke har noen!

  4. Aksepter rotet
    Må huset være helt strøkent før du kan slappe av? Kan du tillate deg selv å leke med barna selv om det er rotete? Rotet forsvinner ikke – det kan godt vente til etterpå. Ved å gi slipp på behovet for at alt skal være perfekt, sparer du en haug med energi.

  5. Se ting i perspektiv
    Føles det ut som om du drukner i alt du må gjøre? Rydde, lage matpakker, finne fram klær... Det tar aldri slutt. Men stopp litt og se situasjonen utenfra: Barna dine vil aldri være så små som de er akkurat nå. Hvordan vil du at de skal huske deg? Som mammaen som var til stede og delte disse øyeblikkene med dem – eller hun som alltid var opptatt med noe annet?

Vil du øve deg på å ta kontrollen tilbake?
Jeg har laget en daglig sjekkliste som kan hjelpe deg å bli kvitt energityvene en etter en. Du finner sjekklisten her.

La oss bli venner!

Registrer din e-postadresse, så får du ukas blogg og tema, samt annet snacks rett i innboksen din!😃

Nederst finner du personvernerklæringen. Ta gjerne en titt på den.😊