Start her

Slik får du bedre energi i hverdagen

Sep 08, 2024
Gjør hverdagen lettere med disse 6 tipsene for mamma

6 praktiske tips for småbarnsmødre

Det er helt normalt å være sliten som småbarnsmor når ettermiddagen kommer. Mellom skolelevering, barnehage, jobb, middag, leking, legging og alle andre plikter, er du i en periode der det er lite til overs til deg. Men det finnes ting du kan gjøre for å få mer energi og overskudd i hverdagen enn du har i dag.

 

Disse seks praktiske tipsene vil hjelpe deg så du kan være til stede både for deg selv og de små – med litt mer energi! ✨

Dette innlegget finnes også som video, og den kan du se her.

  1. Gode rutiner

    Rutiner er gull verdt når du har barn. Jo mer struktur du har, jo mer energi sparer du på unødvendige avgjørelser. Start med små steg, som å lage en fast morgenrutine for både deg og barna. For meg er det de små tingene som gjør en stor forskjell – som å ha klær klare kvelden før, og vite hva vi skal spise til frokost. Her kan du laste ned min guide til din drømmemorgen, så du får bygget din egen morgenrutine.

  2. Forbered det du kan

    Jeg følger et mantra: "Gjør noe i dag som morgendagens deg vil takke deg for." Det kan være noe så enkelt som å lage matpakker dagen før eller legge frem sko og jakker i gangen. Da slipper du stresset om morgenen og får en litt mer avslappet start på dagen. Tro meg, morgendagens deg kommer til å takke deg!😘

  3. Søvn – det mest provoserende rådet jeg kan gi

    Ah, søvn. Den evige kampen for oss småbarnsmødre. Jeg vet hvor provoserende dette rådet kan være – min eldste sov ikke gjennom natten før hun var fem, og jeg våkner fortsatt flere ganger om natten med minsten. Så man føler seg fort som et offer for hele situasjonen. Men det jeg har lært, er at vi kan ta grep. Dette var tøft for meg å lære, men du er faktisk ansvarlig for din egen søvn, også når barna prøver å kapre den. Så sørg for at du legger deg så tidlig som mulig, og ikke vær redd for å be om hjelp til å sove ut i helgene hvis du har mulighet til det. Unngå koffein og skjermer før leggetid, så du får den beste søvnen – selv om den kanskje ikke er like uavbrutt som du skulle ønske.

  4. Kosthold – mer enn bare mat

    Kostholdet har faktisk mye å si for hvordan vi føler oss i hverdagen. Ikke bare hvor næringsrikt du spiser, men også at du spiser nok. Jeg har selv nylig gått fra å være totalt avhengig av sukker for å få energi, til å bytte ut sjokoladen med næringsrike måltider som holder energien min stabil hele dagen. Og ja, jeg trodde ikke det var mulig, men nå er jeg ikke avhengig av sukkeret lenger! Det kan også være verdt å ta en sjekk hos legen at du har alle vitaminer og mineraler på plass. Det handler om små endringer, men de gir stor effekt over tid.

  5. Trening – energiboost over tid

    Når du først begynner, kan det føles som om treningen tapper deg for energi, men etter hvert som kroppen blir vant til det, vil du merke at du får mer overskudd når du trener jevnlig. Bedre fysisk form gjør at du orker mer. Så selv om det kan virke umulig å presse inn en treningsøkt i hverdagen, er det så verdt det, både for deg og de rundt deg!

  6. Bevegelse og momentum

    Har du noen gang lagt merke til at det er mye vanskeligere å komme i gang igjen etter at du har satt deg ned? Hemmeligheten her er å holde kroppen i gang til det er tid for pause. Newtons lov sier: Objekter i bevegelse, holder seg gjerne i bevegelse, objekter i ro, holder seg gjerne i ro. Vi får altså momentum med det vi gjør. Dette er viktig å huske på neste gang vi sitter utslitt på sofaen og ikke orker å leke med barna: Når du først kommer i gang, blir det lettere! Få barna med på det fysiske – ta en ryddekonkurranse eller syng og dans med dem. Ikke bare vil det gjøre dem glade, men du vil også kjenne at energien stiger!

Så, min venn, hvilket tips vil du prøve først? Hvilket er du allerede god på? Kanskje det er ett som føles ekstra relevant for deg akkurat nå. Husk at små endringer kan gjøre store forskjeller! Tenk på alt du allerede får til. Med disse tipsene, kan du skape deg enda mer overskudd i hverdagen. 💪

Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet – og husk, du kommer langt med bare litt!

Klem,
Coach Ingvild

La oss bli venner!

Registrer din e-postadresse, så får du ukas blogg og tema, samt annet snacks rett i innboksen din!😃

Nederst finner du personvernerklæringen. Ta gjerne en titt på den.😊