Start her

Derfor kommer du aldri i mål

Jul 01, 2024

 

Hva betyr egentlig å komme i mål for deg?

 

Hvis du er i mål når:

  • Du er perfekt
  • Alle problemene dine er over
  • Du aldri blir stresset igjen
  • Du aldri har en negativ reaksjon igjen

 

Da kommer du aldri i mål, for den oppskriften finnes ikke!

 

Og hvis noen prøver å selge deg det, så prøver de mest sannsynlig å gjøre deg avhengig av produktene sine. For ingen kan gi deg et problemfritt liv - samme hvor gode de er.

 

Hvorfor?

 

Fordi du er menneske. "Vi er dynamiske mennesker som lever dynamiske liv" pleier jeg å si.

 

Livet skjer - vi forandrer oss. Og det er helt uunngåelig at det dukker opp nye situasjoner som utfordrer oss. Og noen vekker gamle tanker og oppførsler vi trodde vi hadde lagt bak oss.

 

Og det er bra! Hvorfor? Fordi uten utvikling, stagnerer vi. Kanskje er det mer komfortabelt, men inni komfortsonen dør gleden om du blir der for lenge.

 

Har du for eksempel noen gang gjort noe nytt som var litt skummelt? Hvordan følte du deg etterpå? Kjente du på glede? Mestring? Stolthet? Du gikk ut av komfortsonen og fikk bevist at du klarte å stå i ubehag!

 

Så selv om du har jobbet med en ting, vil du møte på situasjoner som trigger deg til å reagere på en eller annen måte. Og det vi jobber med i coaching, er å lære nye måter å respondere på, sånn at vi slipper å gå gjennom de samme gamle mønstrene igjen.

 

Du lærer å håndtere livet ditt på en ny måte.

 

Jeg har vært perfeksjonist i mange år. Det har stoppet meg fra å gjøre veldig mye som jeg har hatt lyst til, for jeg har vært redd for å ikke være bra nok.

 

Og ja, jeg har kommet superlangt i forhold til der hvor jeg var, men jeg kan fortsatt trigges tilbake i de gamle sporene, og da må jeg gjøre min mentaltrening, for å unngå å bli der, og finne min vei tilbake til den jeg ønsker å være.

 

Og det er jo det mentaltrening og coaching er til. Å jobbe med disse mønstrene som ikke funker for oss, så vi kan leve de livene vi ønsker og være den vi vil være!

 

Men at du aldri vil oppleve utfordringer eller problemer i livet igjen, det er urealistisk.

 

Men det er faktisk litt kult å møte på de når du har jobbet med deg selv, for da vet du hva du skal gjøre når de kommer.

 

Og så blir det ikke så tøft når du faller av – for det skjer – for da vet du hva du skal gjøre for å komme deg opp igjen.

 

Ikke vær så hard mot deg selv hvis du føler at du ikke klarer det. Reis deg igjen og vit at det skal være sånn. Det er sånn for alle! Dessuten: Når du reiser deg etter en utfordring, vinner du – hver gang!

 

La oss bli venner!

Registrer din e-postadresse, så får du ukas blogg og tema, samt annet snacks rett i innboksen din!😃

Nederst finner du personvernerklæringen. Ta gjerne en titt på den.😊