Start her

Hvordan være en tilstedeværende mor i en hektisk hverdag?

Apr 17, 2024

“Jeg har ikke tid til selvrealisering!” sa en travel mamma før hun begynte å jobbe med meg.

Å være mor er hardt arbeid, det er tidkrevende, energitappende og ofte ekstremt stressende. Vi mødre strekker oss langt for barna våre, jobben og de rundt oss, allikevel sitter vi med en skyldfølelse for at vi ikke gjør nok. Høres det kjent ut?

Hva om jeg fortalte deg at selvrealisering og det å ta vare på seg selv er to forskjellige ting. Hva hvis jeg fortalte deg at ved å ta vare på deg selv, vil du kunne ta bedre vare på de rundt deg? At når du setter deg selv først - bare for en liten stund - vil du ha mer energi til de du er glad i! Og kanskje til og med tiden til selvrealisering...

Det er ganske enkelt: Har du ikke noe å gi, kan du ikke gi noe - og de som prøver allikevel, får seg som oftest en smell i lengden.

Så hva kan du gjøre da? Når du blir dratt i fra alle kanter, tiden renner ut, skuldrene trekker seg nærmere ørene og utfordringene står i kø?!? Du kan endre tankemønstrene dine. De som gjør at det noen ganger kjennes ut som hver dag er en kamp. De som gjør at du har glemt hva det vil si å være her og nå. De som gjør at du har dårlig samvittighet når du legger deg på kvelden.

I coaching identifiserer vi disse tankemønstrene og sammen bearbeider vi de som spenner bein på deg i hverdagen. Du går fra problem til løsning, fra stresset til hverdagsglede. Jeg brenner for at alle mammaer skal kunne nyte hverdagen uansett hvor mange armer og bein som preger den! Det er mulig! Vil du vite mer, så send meg gjerne en PM.

Så hva kan du gjøre selv? Innenfor NLP og Nevrosemantikk finnes det mange teknikker for endring og mestring som du kan gjøre selv for å få en bedre hverdag. La oss starte med det mest grunnleggende for de travleste mammaene. Gjør dette minst én gang om dagen, eller så ofte du kan:

1. Finn et sted du kan være alene i 2 minutter (“Mamma skal på do” er en fin unnskyldning.)

2. Ta tre dype pust inn med nesa og ut med munnen

3. Legg merke til én ting du ser og beskriv for deg selv det du ser (gjerne helt objektivt)

4. Legg merke til én ting du hører

5. Legg merke til én ting du lukter

6. Legg merke til hvordan det smaker i munnen din akkurat nå

7. Legg merke til føttene dine på gulvet og kjenn etter hvordan det føles akkurat nå

8. Ta ett dypt pust til og gå tilbake til dagen din litt mer avslappet og mer til stede

Heng med videre her på Mamma for Livet for å få flere praktiske tips og etterhvert avansere til neste nivå.

La oss bli venner!

Registrer din e-postadresse, så får du ukas blogg og tema, samt annet snacks rett i innboksen din!😃

Nederst finner du personvernerklæringen. Ta gjerne en titt på den.😊