Start her

Er du redd for å miste kontrollen?

Apr 17, 2024

Hva om jeg fortalte deg at du blir enda lykkeligere og mindre stressa når du våger å slippe kontrollen.

La meg gi deg et eksempel fra mitt eget liv og det jeg har lært om kontroll.

 

I flere år har jeg hatt diverse gjentakende drømmer som dreier seg om å ikke ha kontroll. Flystyrt, bremser som ikke virker på bil og nå nyeste versjon: heis på vei nedover som ikke stopper. Ja, det er ganske gufne situasjoner og det har vært slitsomt å drømme om disse situasjonene igjen og igjen fra alle vinkler. Det er tøft å våkne og kjenne panikken og det er lett å se at det kommer av en følelse av å være ute av kontroll.

Heldigvis har jeg jobbet mye med meg selv gjennom min coachutdannelse og i dag vil jeg fortelle deg hvordan drømmene - og dermed frykten for å ikke ha kontroll - forsvant. For det er helt sant, jeg har ikke hatt en slik drøm på over et halvt år!

Siste gang jeg i en drøm sto i en heis som var helt ute av kontroll, sa jeg til meg selv “Det er bare en drøm, du våkner snart,” men det var ikke alt. Jeg kjente at jeg kunne slappe av inne i den ville heisen, fordi til slutt ville jeg komme ut igjen - og det ville gå bra!

Jeg hadde nemlig oppdaget at jeg kan leve i kaos. Jeg kan til og med slappe av i kaos! For jeg vet nå, at ting går bra. Ting tar kanskje ikke alltid den ruten jeg har tenkt til målet, det føles kanskje som alt er ute av kontroll til tider, men så lenge jeg vet hvor jeg skal, kan jeg slappe av på turen, for da kommer jeg dit til slutt - og det går bra.

 

Hvis du føler på en panikk, et ubehag eller stress når du tenker på at andre mennesker er involvert i det du driver med (på jobb, på hjemmebane eller andre steder,) er det en god mulighet for at du føler et kontrollbehov. Neste gang du tenker “Jeg må ha kontroll, ellers blir jeg så stressa,” prøv heller å tenke “Jeg vet hvor jeg skal, jeg kan ikke kontrollere alt, så nå stoler jeg på prosessen og slapper av på veien.” 

Det handler om å ikke trenge at ting skal være annerledes for at du skal ha det bra. Tro meg, kaos føles ikke som kaos når du har fokus på det som er viktig for deg.

La oss bli venner!

Registrer din e-postadresse, så får du ukas blogg og tema, samt annet snacks rett i innboksen din!😃

Nederst finner du personvernerklæringen. Ta gjerne en titt på den.😊