Start her

Hvordan velge en ny fremtid

Apr 17, 2024

“Fortiden din er ikke fremtiden din. Hvert øyeblikk gir deg en mulighet til å velge en ny retning. Velg den fremtiden du vil ha og legg igjen begrensende tanker i fortiden.”

Kanskje leste du disse ordene på Instagram @coach_ingvild tenkte: “Men hvordan legger jeg igjen begrensende tanker i fortiden?” eller “Hvordan velger jeg egentlig fremtiden min?” eller “Ja, det vil jeg fokusere på, men hvor starter jeg?”

Du starter med å forstå hva begrensende tanker er.

 

En overbevisning er en tanke du har sagt ja til så mange ganger at den har blitt en sannhet for deg.

En overbevisning kan være alt fra “Jorden er rund” til “Gud finnes” til “Jeg er en god mor” til “Jeg er dårlig på å få til nye ting”. En overbevisning er ikke god eller dårlig, men den kan være støttende eller begrensende.

“Jeg er en god mor” er støttende fordi den bygger oppunder styrker du mener du har og dermed forsterker disse.

“Jeg er dårlig på å få til nye ting” er begrensende fordi den støtter oppunder svakheter du mener du har og dermed forsterker disse.

 

Med andre ord styres du til enhver tid av tanker som verken er sanne eller usanne, men som du selv har gitt en mening. 

Den gode nyheten: Du har, bevisst eller ubevisst, skapt sannheter for deg selv, dermed kan du også skape nye der de ikke lenger støtter deg!

Og da er vi inne på valg. “Velg en ny retning”, “Velg den fremtiden du vil ha”. Når du nå vet at du kan velge dine tanker, kan du bevisst lytte etter hva du sier til deg selv og stoppe deg selv når du er i ferd med å styres etter en begrensende overbevisning. På den måten velger du en ny retning og dermed fremtiden din.

La oss bli venner!

Registrer din e-postadresse, så får du ukas blogg og tema, samt annet snacks rett i innboksen din!😃

Nederst finner du personvernerklæringen. Ta gjerne en titt på den.😊